Церква VS аборти 6


Більшість християн, особливо євангельського направлення, намагаються відкинути аборт, як засіб контролювання народжуваності. Біблія пояснює, що лишати людину життя – гріх. В не народженій дитині, навіть, на ранній ембріональній стадії, присутні характеристики, які є у вже дорослої людини, такі як: відчуття болі, що вказують дослідження ультразвуком.

Все християнське вчення ґрунтується на тому, що говорить Біблія. Хоча в Біблії нічого конкретного не сказано про аборти, але є місця, які вказують на те, як Бог відноситься до цього. Коли ми розуміємо, що значить для Нього людське життя, життя людини народженої або ще не народженої, легко зрозуміти, як Він відноситься до абортів.

Біблія вчить нас, що Бог створив нас по Своєму образу і подобі. Одне тільки це твердження відділяє нас від всього, створеного Ним (Бут. 1:26-27). І тому, що ми створені по Його образу, Він встановив «смертне покарання» (Бут. 9:6). В Писанні є декілька місць, які показують Боже ставлення до ще ненародженої дитини. Давид написав одне із найбільш гострих свідчень відносно Божого знання і опіки про не ненароджену дитину (Пс. 138:13-16). В цьому Псалмі Давид виспівував хвалу Богу за життя, яке Він дав йому. Він стверджував, що Бог виткав його і знав його ще до його народження! Те ж саме Бог сказав і Єремії (Єр. 1:4-5). Новий Завіт приводить нам приклади, коли два ще ненароджених хлопчика могли відчувати присутність Бога, знаходячись в утробі (Лук.1:41,44).

Ці місця із Біблії можна вважати доказом того, що Бог знає і любить поки ще ненароджену дитину. Тому аборт це не Божа воля – вважає церква, хоча для жінок вагітність може бути небажаною. З іншого боку, ми живемо у дуже негарний час, коли людство чомусь абсолютно байдуже відноситься до духовних цінностей, потакаючи натомість усім своїм забаганкам. Великою мірою це стосується сексу, який став просто забавкою для тих, хто і сам ще дитина. Тому нерідкими є випадки вагітності дівчат, які навряд чи здатні виносити і народити здорову дитину, не кажучи вже про виховання. Крім того багато дітей зачинаються у стані алкогольного чи навіть наркотичного сп’яніння і після народження будуть приречені до життя кинутого всіма інваліда. На такі зауваження церква здебільшого відповідає щось абстрактне про “Божу волю” і віддає перевагу розмовам про гомосексуальні шлюби.

Що ви думаєте з цього приводу: чи є аборт безперечним злом і дітовбивством, чи в окремих випадках його можна вважати допустимим рішенням?

До речі, цю новину знайшов, коли шукав інформацію про годинники Casio. Інтернет іноді буває непередбачуваним.

Почитайте ще оце:


Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 thoughts on “Церква VS аборти

  • Candy

    О, в мене годинник Casio, чомусь навіть про це більше хочеться говорити. Аборти- це погано, вбивство, клеймо на все життя, але як
    виховувати дитину жертві насильства наприклад, не уявляю,а з усім іншим, швидше за все, можна змиритися, просто люди не люблять коли
    Бог псує їхні плани.

    • Akceptor Від автора

      Бог не псує нічиї плани. Я собі думаю, що Йому глобально взагалі до лампочки ми і наші плани. Скоріше за все, Зараз до людей Йому діла немає ніякого. Церква береться пояснювати все і вчити людей жити, але особисто мені толком ніхто не зміг пояснити з якого дива Бог мав би переживати за людей і втручатися у наші справи. Світ величезний і Земля у ньому лише піщинка, з чого раптом уявляти себе центром світу?

    • Akceptor Від автора

      НЕ без Творця, але і не за Його безпосередньої участі. Грубо кажучи, якщо говорити, що душу людині дає Бог, то це передбачає, що в певний момент Бог щось робить – і дитина (ембріон) отримує душу. Я вважаю, що насправді Богові достатньо було створити механізм утворення душі, а далі вона вже отримується дитиною автматично.
      Це як коли ти робиш фотку цифровим фотоапаратом, то ж не ти створюєш файл і записуєш у нього якісб дані. Все це робиться автоматично, а спрафа фотографа зовсім інша. Десь так і з Богом.